Makinsan Treyler San. ve Tic.Ltd. Şti.
- +903223943958
- info@makinsan.com.tr
- https://www.makinsantrailer.com.tr/
Makinsan Treyler San. ve Tic.Ltd. Şti.
FİRMA HAKKINDA - TARİHÇE
Makinsan Treyler 1992 yılında Adana Yeni Metal Sanayi Bölgesinde, 1000m2 kapalı alanda kurulmuştur. Kuruluş aşamasından sonra daha çok iç pazara yönelik damperli yarı römork, sal kasa yarı römork, kapaklı sal kasa yarı römork ve araç üstü uygulamaları imalatında faaliyet gösteren firma, kısa bir süre içerisinde taşımacılık sektörünün ihtiyaçlarını fazlasıyla karşılayan Türkiye'nin öncü firmalardan biri haline gelmiştir. Artan talep ve çeşitliliği karşılamak, yeniliklere takip etmek ve üretim kapasitesini genişletmek amacıyla 1998 yılından itibaren Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesinde 15.000m2 kapalı,
15.000m2 açık alanda üretim faaliyetlerine devam etmektedir.
Makinsan Treyler günümüz teknolojisini yakından izlemekte, çalışanlarının bilgi ve becerilerini sürekli eğitim faaliyetleri ile artırmakta olup sektördeki yenikleri yasal mevzuatlar doğrultusunda şekillendirerek yoluna devam etmektedir. Yurtiçi pazarda elde ettiği başarılar ışığında, 2001 yılından itibaren de yurt dışından aldığı taleplerle ülkemizi yurt dışında başarıyla temsil etmiştir. İhracatlarını Avrupa’nın ardından Afrika, Ortadoğu, Arap Ülkeleri, Rusya ve Türki Cumhuriyetlerine gerçekleştirmektedir. Makinsan Treyler, üretiminin ortalama %80’ini ihraç eder duruma gelmiştir.
Firmamız, karayolu taşımacılık sektöründe, müşterilerimizin rekabet gücünü uluslararası deneyimlerin sonucunda oluşturduğu zengin ürün çeşitliliği, uzman çalışanları, güçlü proje ve üretim altyapısı ile artırmayı hedeflemektedir. Ayriyeten sahip olduğu 25 yıllık bilgi birikimi, sektör deneyimi ve müşteri isteklerine hızlı cevap sunabilme becerilerine istinaden, geliştirmiş ve geliştirmekte olduğu projeler ile ülke ekonomisine katkı sağlamak, hizmet kalitemizi artırarak rekabetçi konumumuz sayesinde her zaman tercih edilen firma olmak temel hedeflerimizdendir.
1992 yılından bu yana sahip olduğu bilgi birikimi ile ürün geliştirme, yeni ürün tasarımı ve araştırma-geliştirme faaliyetlerini; bu bağlamda tasarım yeteneğini, Kasım 2018 yılı itibariyle sahip olduğu tasarım merkezi kimliği ile sistematik hale getirmiştir. Son
kullanıcı ihtiyaç ve beklentilerini en iyi şekilde karşılamak ana hedefi ile yeni ürün gelişiminden mevcut ürün iyileştirmelerine kadar yenilikçi ürün ve hizmetler sunmaya devam etmektedir.
Makinsan Treyler, ürünlerin fikir aşamasından son halini alıncaya dek uyguladığı tasarım süreçlerinde aracın etki altında olacağı fiziksel etkenlerin sanal ortamda simülasyonları yapılarak, emniyet, dayanıklılık, işlevselliğine yönelik çalışmalarını titizlikle uygulamaktadır. Proje çalışmalarında, sonlu elemanlar yöntemi kullanılarak uygulanan yapısal analizler ile tasarımların yük dağılımı, mukavemet ve aerodinamik yapısı incelenmekte ve optimum çözümler sunulmaktadır. Daha iyiye ulaşma gayretiyle fikri mülkiyet haklarını koruyup yeni çözümler ve ürünler geliştirmekte, tasarım faaliyetlerini güçlendirerek sahip olduğu güçlü iç ve dış müşteri portföyü ile hedeflerini gerçekleştirmeye devam etmektedir.
Faaliyet Kapsamı; römork, yarı römork, araç üstü ekipmanları tasarımı, imalat, ihracat, ithalat, satışı ve satış sonrası hizmetleri şeklindedir.
İhracatlar;
IRAK
ÖZBEKİSTAN
HOLLANDA
MISIR
KAZAKİSTAN
RUSYA
SUUDİ ARABİSTAN
KUVEYT
FRANSA
DUBAİ
FİNLANDİYA
ALMANYA
İSRAİL
GANA
ÜRETİM HAKKINDA
Yarı römork üretim girdilerini oluşturan metal ( sac, boru, döküm, profil, çelik), hidrolik-pnömatik, lastik, jant, yüzey koruma(boya, tiner), yürüyüş grubu (aks, körük, makas, amortisör), elektrik, fren, montaj malzemeleri tesise gelir ve depolanır. Öncelikle parça hazırlama bölümünde tornalama, kesim ve büküm işlemleri yapılır. Torna tezgahında tornalama işlemleri yapılarak parçalar yarı mamul hale gelir. Sac levhalar verilen teknik resimlere göre CNC Plazma makinesinde kesim işlemi gerçekleşir. Daha sonra abkant preslerde büküm işlemi yapılır. CNC Plazma makinesinden ve büküm makinelerinden gelen yarı mamuller kaynaklı imalat bölümüne gelir. Alt şase bölümü ve üst kova bölümünde kaynaklı olarak birleştirilir. Alt şase ve üst kova bölümünde montaj işlemi gerçekleştirilir. Alt şase bölümü 4 istasyondan oluşur. Alt şase bölümünde 1.istasyonda kirişler için puntalama (yer belirleme) işlemi yapılır. Puntalamadan sonra 2.istasyonda uzun kaynak işlemi yapılır. 3.istasyonda kirişler arasına ızgaralar kaynatılır. Daha sonra 4.istasyonda dingil bağlantı kulakları kaynatılır. Dingillere kulakların montajı yapılır. |
Üst kova bölümünde ise üst yapı ön hazırlıkta ön cephe, yan kapak, arka kapak, babaların birleşimi yapılır. Üst kova bölümünde ön göğüs, taban arka kapak, yan kapak, baba ve sandık kısımlarının birleşimi kaynak montaj kalıbında yapılır. Her bir parça, parçanın durumuna göre çeşitli makinelerden geçerek kaynağa hazır hale gelir. Hammaddeler CNC Plazma makinesinden, abkant preslerden geçerek birleşimi yapılır. Birleşimden sonra boyama işlemine geçilir. Boyama işleminde sırasıyla kumlama, macun, astar ve boya yapılır. Boyama işlemi bittikten sonra da aracın üzerine fren, elektrik ve diğer malzemelerin montaj işlemi yapılır.
SERTİFİKALAR
ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Setifikası
Kritierlere Uygunluk Belgesi (TSEK)
Tasarım Tip Onay sertifikası
Ürünleri Gör Bize Mesaj Gönderin